Mainos
Mainos

Baldauf: Nuorten työllistyminen on yritysten vastuulla

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf heittää vastuuta nuorten syrjäytymisestä työantajien suuntaan. Hänestä elinkeinoelämän pitää mennä peilin eteen sen sijaan, että se ruikuttaisi nuorten haluttomuudesta tehdä töitä.

- On ollut puhetta siitä, että nuoret eivät halua mennä töihin. Minä en oikein usko siihen. Pikemminkin nuorten on ollut vaikea päästä työnteon kulttuuriin kiinni, koska kesätöitä on ollut niin vaikea saada. Elinkeinoelämän on turha valittaa siitä, että nuoret eivät osaa tehdä töitä tai he eivät halua mennä töihin, jos he eivät koskaan saa mahdollisuutta. Sillähän sitä jokainen meistä on oppinut tekemään työnteon, Baldauf sanoo MTV3 Uutisten erikoishaastattelussa.

Suomessa on jopa 100 000 alle 30-vuotiasta syrjäytynyttä nuorta.

Baldauf itse otti ensi tuntumaa työntekoon leirintäalueella myydessään elintarvikkeita.

- Saksalaiset tulivat sinne das rollende hotel ja ostivat sikanautapurkkeja, hän naurahtaa.

Baldaufin mielestä nuorten syrjäytymistä estetään sillä, että heidät ylipäätään otetaan mukaan toimintaan, harrastuksiin ja niin edelleen. Myös elämäntaitojen antaminen ja itsetunnon vahvistaminen ovat tärkeitä.

- Meistä ei ole kukaan hyvä kaikessa, mutta jokainen on hyvä jossakin, Baldauf muistuttaa.

Hiljattain Fortumin hallituksen puheenjohtajana aloittanut Baldauf muistuttaa, että yhtiön tavoitteena on edelleen, että se saa luvan korvata Loviisan vanhat ydinvoimalat uusilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme