Mainos
Mainos

BBH rakentaa uuden panimon Venäjälle

Hartwallin ja Carlsbergin omistama Baltic Beverages Holding AB:n venäläinen tytäryhtiö Baltika Brewery on aloittanut uuden panimon rakentamisen Samarassa, Moskovan ja Uralin välisen Volgan alueella.

Investoinnin ensimmäisen vaiheen on arvioitu maksavan n. 50 miljoonaa dollaria. Panimon vuosikapasiteetiksi tulee 100 miljoonaa litraa. Samalla alueelle rakennetaan infrastruktuuri, joka mahdollistaa panimon kapasiteettilaajennuksen tulevaisuudessa 300 miljoonaan litraan.

Panimo rahoitetaan Baltikan kassavirrasta. Sen on määrä valmistua ensi vuoden alussa.

Hartwall ja Carlsberg Breweries AB omistavat Baltic Beverages Holdingin (BBH) puoliksi (50-50). BBH:lla on neljätoista panimoa, joista neljä sijaitsee Baltiassa, kahdeksan Venäjällä ja kaksi Ukrainassa. BBH on myös osakkaana viidessä mallastamossa.

Vuonna 2000 BBH:n liikevaihto oli 5,4 miljardia Ruotsin kruunua (vajaat 600 miljoonaa euroa) ja liikevoitto 1,3 miljardia Ruotsin kruunua. BBH:n panimoiden yhteenlaskettu tuotanto oli 1 829 miljoonaa litraa. Yhtiö työllistää yli 10 000 henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme