Mainos
Mainos

Benefon irtisanoo 35

Matkapuhelinvalmistaja Benefonista irtisanotaan 35 ja lomautetaan toistaiseksi 70 työntekijää. Asiaa koskevat yt-neuvottelut saatiin tänään päätökseen. Benefonin mukaan toimet toteutetaan välittömästi. Valtaosa henkilöstövähennyksistä koskee tuotantoa.

Tuotekehityksessä yt-neuvottelut saadaan päätökseen vasta, kun aiemmin tällä viikolla julkistettu solmittu aiesopimus Elcoteqin kanssa on saatu sinetöityä. Benefon on myymässä elektroniikan sopimusvalmistajalle valtaosan tutkimus- ja kehitystoiminnoistaan.

Tarkoitus on, että Elcoteqin kokonaan omistamaan tytäryhtiöön Elcoteq Design Centeriin siirtyy kaupan myötä 90 Benefonin palveluksessa tai siihen sopimussuhteessa olevaa henkilöä.

Benefon laskee väen vähennyksen säästävän henkilöstökuluja vuodessa noin kolmen miljoonan euron verran.

Irtisanomisten ja Elcoteq-sopimuksen toteutumisen jälkeen Benefoniin jää noin 160 työntekijää. Luvussa eivät ole mukana nyt toistaiseksi lomautettavat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme