Mainos
Mainos

Benefon teki miljoonatappion

Matkapuhelimia valmistava Benefon teki tammi-kesäkuussa yli kymmenen miljoonan markan tappion. Yhtiön ilmoituksen mukaan sen tappio rahoituserien jälkeen oli 10,6 miljoonaa. Vuosi sitten vastaavana aikana Benefon teki 17,1 miljoonan tuloksen.

Liikevaihtoa Benefonille kertyi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 146,6 miljoonaa, verrattuna viime vuoden vastaavana ajan 161,7 miljoonaan. Benefonin osakekohtainen tulos jäi 2,28 markkaa miinuksen puolelle. Viime vuonna osakekohtainen tulos oli 2,64 markkaa. Myyntitoimitusten yhteenlasketun kappalevolyymin kasvu ja keskimääräisten tuotekustannusten halpeneminen eivät riittäneet kompensoimaan vuoden aikana tapahtunutta keskihintojen laskua, Benefon kertoo.

Benefonin mukaan sen tuotteisto on uusiutumassa ja useita vanhoja tuotteita on jo poistunut tai poistumassa tuotannosta. Loppuvuosi on yhtiön mukaan alkanut alkuvuotta paremmin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme