Mainos
Mainos

Bensan hinta nousussa, kuljetusala pelkää konkursseja

Bensan hinta saattaa nousta yli 7 markan parin viikon sisällä. Raakaöljyn hinnat ovat kolminkertaistuneet vuoden sisällä. Kallis polttoaine korottaa myös kuljetusmaksuja ja kuljetusalalla pelätäänkin konkurssiaaltoa.

-Jos polttoaineiden hinnat jatkavat nousuaan, luvassa on lisävähennyksiä työmatkoihin, muttei alennuksia autoveroihin, lupaa valtiovarainministeri Sauli Niinistö.

Bensan hinta niin etelässä kuin pohjoisessa oli tänään ennätyslukemissaan. Helsingistä 95-oktaavista sai kymmenen penniä halvemmalla kuin Ivalosta. 98-oktaavinen maksoi Ivalossa 7 markkaa 3 penniä ja 99-oktaavinen 7 markkaa 18 penniä. Diesellitran sai viitosella.

Hinnat riippuvat öljyntuottajamaiden kiintiöistä ja sopimukset kieltävät toistaiseksi tuottamasta raaka-ainetta tiettyä määrää enempää. Vuosi sitten tankkaus tuli nelisenkymmentä prosenttia halvemmaksi kuin tänään. Jos hinnannousu edelleen jatkuu, niin muun muassa Suomen Kuorma-autoliitto povaa useita konkursseja.

Öljyalan keskusliiton mukaan Opec-maat alkavat vähitellen pitää hintatasoa liian kovana, joten tuotantoa saatetaan pian lisätä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme