Mainos
Mainos

Bensiini ja liikenne kiihdyttivät inflaatiota

Inflaatio kiihtyi lokakuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksin mukaan inflaatio oli lokakuussa 1,5 prosenttia, kun se syyskuussa oli 1,0 prosenttia. Inflaatiota kiihdytti erityisesti polttonesteiden kallistuminen viime vuoden lokakuusta.

Liikenteen, erityisesti bensiinin, henkilöautojen ja julkisen liikenteen kallistuminen nosti kuluttajahintoja vuodessa eniten, runsaat 0,3 prosenttiyksikköä. Terveydenhoidon hintojen nousun osuus inflaatiosta oli lähes samansuuruinen.

Hotelli- ja ravintolahintojen nousu, vuokrankorotukset sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluiden kallistuminen nostivat kukin kuluttajahintoja 0,2 prosenttiyksikköä. Korkojen lasku puolestaan alensi inflaatiota 0,4 prosenttiyksikköä.

Syyskuusta lokakuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,3 prosenttia, mikä johtui suurimmaksi osaksi vaatteiden, jalkineiden sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan tavaroiden ja palveluiden kallistumisesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme