Mainos
Mainos

Berlusconi: Tarvitsemme uuden suunnitelman

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on pitänyt puheen parlamentille maan taloustilanteesta.

Berlusconin mukaan Italia tarvitsee kiireesti toimintasuunnitelman, jolla talouskasvu saadaan käynnistettyä uudelleen. Strategian tarkoituksena on saada markkinat vakuuttuneiksi siitä, että Italia ponnistelee velkakriisin estämiseksi.

Pääministeri vakuutti, että Italian talous on lujalla pohjalla ja maan pankit ovat vakavaraisia.

Hänen mukaansa hallituksen täytyykin "mahdollisimman nopeasti" hyväksyä verouudistuksia, joilla suositaan "perheitä, työntekijöitä ja yrityksiä". Berlusconi painotti myös, että Italia tarvitsee työmarkkinoiden uudistamista ja kilpailua.

Oppositio arvosteli tuoreeltaan Berlusconia konkreettisen toimintasuunnitelman puuttumisesta. Myös BBC:n haastattelema analyytikko epäili, pystyikö Berlusconi puheellaan rauhoittamaan sijoittajia.

– Kyse ei ole Italiasta. Kyse on euron tulevaisuudesta, arvioi CMC Marketsin analyytikko Michael Hewson BBC:lle.

– Aina kun yksi domino kaatuu, markkinat siirtyvät seuraavaan, Hewson arveli.

Korot nousseet ennätyksiin

Italian ja Espanjan valtionvelkakirjojen jälkimarkkinakorot ovat nousseet ennätyslukemiin. Tämä on herättänyt pelkoja uudesta talouskriisistä.

EU-komissio sanoo, että Italian tukemisesta ei kuitenkaan ole käynnissä keskusteluja. Komission mukaan korkojen kohoaminen kertoo markkinoiden levottomuudesta.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme