Mainos
Mainos

Biopolttoaineet saavat oman joutsenmerkin

Joutsenmerkin voisivat todennäköisimmin saada biokaasu ja biodiesel. Joutsenmerkityt biopolttoaineet tulevat markkinoille ensi keväänä.

Ajoneuvojen biopolttoaineet saavat oman, kestävää kehitystä edistävän joutsenmerkinnän ensi vuonna.

Joutsenmerkin kriteeripäällikkö Karin Bergbomin mukaan merkin voi saada, jos biopolttoaineen raaka-aineista vähintään puolet on peräisin uusiutuvista lähteistä. Tällaisia raaka-aineita ovat muun muassa palmuöljy, kotimaiset viljat ja öljykasvit sekä teurasjäte.

Joutsenmerkityn biopolttoaineen valmistus ei saa myöskään tuhota ympäristöä eikä polkea työntekijöiden oikeuksia. Lisäksi biopolttoaineen pitää tuottaa enemmän energiaa kuin sen tuottamiseen kuluu ja hiilidioksidipäästöjen täytyy olla huomattavasti alhaisemmat kuin fossiilisilla polttoaineilla.

Bergbom uskoo, että Suomessa merkin voisivat todennäköisimmin saada biokaasu ja biodiesel. Joutsenmerkityt biopolttoaineet tulevat markkinoille aikaisintaan ensi keväänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme