Mainos
Mainos

BKT kasvaa kohisten

Bruttokansantuote on kasvanut reippaasti kahden viime vuoden aikana. Toissavuonna kasvu oli peräti 5,1 prosenttia, ja viime vuonnakin päästiin 3,1 prosentin kasvulukemiin.

Nimellinen bruttokansantuote oli viime vuonna 575 miljarida markkaa ja kansantulo henkeä kohti 91 200 markkaa. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kansantalouden tilinpidon tarkistetuista laskelmista.

Tuotantoa lisäsi viime vuonna erityisesti investointien kasvun vauhdittuminen. Investoinnit kasvoivat viime vuonna yli 8 prosenttia ja olivat ensimmäistä kertaa neljään vuoteen suuremmat kuin pääomakannan kuluminen.

Eniten tuotanto kasvoi viime vuonna energiahuollossa, rahoitus- ja vakuutustoiminnassa sekä liike-elämän palveluissa. Tuotanto väheni huomattavasti vain metsätaloudessa.

Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto supistui yli 2 prosenttia, kun taas metalliteollisuus paransi lähes 7 prosentilla verrattuna edelliseen vuoteen. Muu teollisuus kasvoi noin 2 prosenttia.
(STT/Tilastokeskus)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme