Mainos
Mainos

BKT:n kasvu lähes pysähtyi kesän lopulla

Bruttokansantuotteen kasvu lähes pysähtyi kolmannella vuosineljänneksellä. Kokonaistuotanto kasvoi Tilastokeskuksen maanantaina julkistamien tietojen mukaan heinä-syyskuussa vain 0,1 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Huhti-kesäkuussa kasvua kertyi 0,5 prosenttia.

Viime vuonna Suomen bruttokansantuote kasvoi 4,5 prosenttia. Kasvu on hidastunut nopeasti ja näyttää nyt painuvan alle pitkän ajan keskiarvon. Se on 2,7 prosenttia vuodessa.

Kokonaiskysyntää lisäsivät kolmannella neljänneksellä lähinnä kone- ja kalustoinvestoinnit sekä julkiset investoinnit. Kulutuksen kasvu jäi vähäiseksi ja vienti väheni. Yksityinen kulutus kasvoi 1,8 prosenttia ja investoinnit 4,2 prosenttia.

Viennin määrä supistui heinä-syyskuussa 2,7 prosenttia vuoden takaisesta. Tavaravienti jäi 0,1 prosenttia pienemmäksi kuin vuosi sitten, palveluiden vienti supistui lähes 12 prosenttia.

Jalostustoimintojen eli teollisuuden ja rakentamisen kasvu oli heinä-syyskuussa 2,1 prosenttia. Teollisuus kasvoi 2,4 prosenttia ja rakentaminen 0,6 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme