Mainos
Mainos

Bkt supistui elokuussa

Suomen bruttokansantuote supistui Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 0,6 prosenttia vuotta aiemmasta. Heinäkuusta kokonaistuotanto kasvoi aamulla julkistetun tuotannon suhdannekuvaajan mukaan 0,1 prosenttia.

Kokonaistuotannon kasvu alkoi hidastua vuoden alussa. Tarkistettujen tietojen mukaan talouden kasvu jäi elokuussa 0,1 prosenttiin, kun se ennakkotiedoissa arvioitiin 0,3 prosentiksi.

Viennin arvo laski Tullihallituksen ennakkotietojen mukaan syyskuussa 8 prosenttia viime vuoden syyskuusta.

Viennin arvio laski aamulla julkistettujen ennakkotietojen mukaan 4580 miljoonaan euroon. Kauppataseen alijäämä oli 70 miljoonaa euroa, sillä tuonti laski syyskuussa 4650 miljoonaan euroon.

Koko alkuvuonna viennin arvo pysyi edellisvuoden tasolla ja oli 42,7 miljardia euroa. Kauppataseen alijäämä laski 1,5 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 2,1 miljardia euroa.

Yritysten suhdannenäkymät heikkenivät

Myös suomalaisyritysten suhdannekuva on heikentynyt selvästi kesän lopulla ja alkusyksyllä. EK:n lokakuussa tekemän suhdannebarometrin mukaan kaikilla päätoimialoilla tilannetta kuvataan jonkin verran keskimääräistä heikommaksi.

Teollisuudessa uusien tilausten määrä kääntyi loivaan laskuun, mutta tuotanto kasvoi vielä hieman.

EK:n tiedustelussa tilanteen heikkenemistä odotti jo kolmannes yrityksistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme