Mainos
Mainos

Blair puolusti yhteisvaluuttaa

Britannian pääministeri Tony Blair puolusti myöhään eilen voimakkaasti maansa liittymistä yhteisvaluutta euroon. Blair vihjasi samalla, että liittymiselle asetettujen taloudellisten ehtojen täyttyminen ja kansanäänestyksen järjestäminen eurosta alkavat olla lähellä. Blairin mukaan euroon liittyminen on Britannian kansallisen edun mukaista ja ulkopuolelle jättäytyminen olisi yksikertaisesti "hullua". -Kyseessä on talousliitto. Meidän ei pidä jäädä ulkopuolelle poliittisista syistä. Se olisi kansallisen etumme pettämistä, Blair sanoi televisiohaastattelussa.

Tänään ilmestyneiden brittilehtien mukaan Blairin toistaiseksi voimakkain kannanotto euron puolesta oli selvä lähtölaukaus kampanjalle. Muun muassa Times-lehti ennusti, että kansanäänestys pidetään jo ensi vuonna. Mielipidemittauksissa euron vastustajia on Britanniassa yhä enemmän kuin yhteisvaluutan kannattajia. Blair sanoi kuitenkin uskovansa yleisen mielipiteen muuttuvan, että jos liittyminen osoitetaan taloudellisesti järkeväksi.

Times pitikin Blairin esiintymisen ajankohtaa tarkkaan harkittuna. Pian koittavalla kesälomakaudelle monet britit pääsevät käyttämään euroja Manner-Euroopassa, mikä saattaa hälventää yhteisvaluuttaa kohtaan tunnettua vastenmielisyyttä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme