Mainos
Mainos

Blair tukee yhteisvaluuttaa

Britannian pääministeri Tony Blair on antanut tähän saakka selväsanaisimmin tukensa Britannian liittymiselle eurooppalaiseen yhteisvaluuttaan, euroon. Laajalevikkeisen The Sun-lehden tänään julkaisemassa haastattelussa Blair sanoo kannattavansa "periaatteessa" maansa liittymistä menestyksekkääseen yhteisvaluuttaan. Hän lisää kuitenkin, että avainsana on "menestykäs" Ratkaisevaa on, olisiko mukanaolo yhteisvaluutassa menestyksekästä Britannian kannalta, Blair huomauttaa.

Pääministeri Blair on tähän saakka huolellisesti välttänyt antamasta suoraa tukeaan eurolle. Hän on sanonut vain, että olisi hullutta pysytellä Euroopan ulkopuolella ja on luvannut järjestää eurosta kansanäänestyksen seuraavien vaalien jälkeen. Mielipidemittausten mukaan useimmat britit vastustavat liittymistä euroalueeseen. He pelkäävät joutuvansa täysin Euroopan keskuspankin (EKP:n) alaisuuteen.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme