Mainos
Mainos

BMW ja Honda torjuivat huhut myynnistään Fordille

Saksalainen autojenvalmistaja BMW ja japanilainen Honda torjuivat huhut myynnistään amerikkalaiselle Ford Motorille. -Se on täyttä pötypuhetta, sanoi BMW:n edustaja uutistoimisto AFP:lle. -Tällaisia huhuja on kierrellyt jo kuukausia. Hondan korkeimpaan johtoon kuuluva toimitusjohtaja Hiroyuki Shimojima kertoi, ettei hän ole koskaan kuullutkaan tällaisesta suunnitelmasta.

Fordin johtoa lähellä olevat lähteet sanoivat aamulla Suomen aikaa, että Fordin odotetaan ilmoittavan suuresta yrityskaupasta tällä viikolla. Lähteiden mukaan Ford haluaa vaiheittain ostaa BMW:n ja japanilaisen Hondan sekä nimeltä mainitsemattoman tietokoneyhtiön, jolla on historiallisia siteitä autoteollisuuteen.

Honda, Japanin kolmanneksi suurin autojenvalmistaja, on erittäin menestyvä yritys. Syyskuussa päättyneen puolen vuoden aikana Hondan voitot ennen veroja kasvoivat 26,5 prosenttia kiitos vahvan myynnin Pohjois-Amerikassa. BMW:n suurin omistaja on Quandtin perhe, jolla on hallussaan 49 prosenttia yhtiön osakkeista.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme