Mainos
Mainos

BMW:n voitto parani alkuvuonna

Saksalainen autonvalmistaja BMW ilmoitti, että sen nettovoitto kasvoi vuoden ensi puoliskolla 17 prosenttia 511 miljoonaan D-markkaan. Yhtiön liikevaihto nousi kuutisen prosenttia 31 miljardiin Saksan markkaan. Sen tytäryhtiön, brittiläisen Roverin osuus tästä oli 7,2 miljardia.

BMW:n maailmanlaajuinen myynti pysyi ennallaan runsaassa 600000 ajoneuvossa. BMW-merkin myynti laski uusien mallien tullessa markkinoille, mutta Roverin myynnin lisäys korvasi tämän täysin.
BMW ennusti, että ryhmä kasvattaa koko vuoden tulostaan ja liikevaihtoaan viime vuodesta huolimatta Roverilla toimeenpantavista uudelleenjärjestelyistä, jotka johtuvat lähinnä punnan korkeasta kurssista. Yhtiö ei yksilöinyt näitä toimia, mutta Britannian autoteollisuuslähteistä kerrottiin, että BMW kaavailee noin 1500 työpaikan supistamista Roverilla vahvan punnan vaikutusten vaimentamiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme