Mainos
Mainos

Bonnier-yhtymä Ahvenanmaalle

Ruotsalaisen Bonnier-yhtymän tytäryhtiö Bonnier Alandia on saanut toimiluvan Ahvenanmaan maakuntahallitukselta. Omistuksessa oleva yhtiö aikoo hyödyntää Ahvenanmaan asemaa EU:n verounionin ulkopuolella.

Ahvenanmaalta voi arvonlisäverotta myydä tuotteita jotka maksavat alle 130 markkaa. Bonnierin tytäryhtiö aikoo hyödyntää poikkeusta myymällä lehtiä, kirjoja ja multimediatuotteita Suomeen ja Ruotsiin. Ahvenanmaalaiset postimaksut ovat myös halvempia kuin mantereella.

Ahvenanmaan itsehallinnon sääntöjen mukaan saarimaakunnassa toimivilla yhtiöillä pitäisi olla ahvenanmaalainen enemmistö hallituksessaan. Bonnier Alandia sai toimiluvan, vaikka vain kaksi neljästä hallituksen jäsenistä on paikallisia. Maakuntahallituksen mielestä vaatimuksesta voitiin tinkiä, koska yhtiö ei kilpaile minkään ahvenanmaalaisen yrityksen kanssa.

Bonnier Alandia ilmoittaa aikovansa palkata kymmenen työntekijää. Liikevaihdoksi ennustetaan noin 100 miljoonaa markkaa vuodessa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme