Mainos
Mainos

Borealis laajentaa Porvoossa

Borealis on ilmoittanut sitoutuvansa yhä tiukemmin uuteen Borstar-teknologiaan ja laajentavansa Porvoossa sijaitsevan PE2-polyeteenitehtaan kapasiteettia 20 000 tonnilla vuodessa. Viime vuonna vihityn tehtaan kapasiteetti on tällä hetkellä 120 000 tonnia.

Uudistuksen kokonaiskustannukset ovat noin 35 miljoonaa markkaa, ja se toteutetaan ensi vuoden syyskesällä noin kahden viikon mittaisen seisokin aikana.

Borealis on Länsi-Euroopan suurin polyeteenin tuottaja. Se valmistaa polyeteeniä myös Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa sekä Portugalissa. Konsernin polyeteenin vuosituotanto on noin 1,6 miljoonaa tonnia.

Polyeteeniä käytetään mm. pakkausteollisuudessa kalvomateriaalina, kasseina ja nestepakkauskartonkien päällysmateriaalina. Polyeteenistä tehdään myös leluja, pulloja ja säiliöitä. Erikoistuotteita käytetään tietoliikenne- ja voimakaapeleissa sekä vesijohto-, kaasu-, kastelu- ja viemäriputkissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme