Mainos
Mainos

Brics-maat perustavat oman kehityspankin - vastaveto lännelle

Nousevien talousmahtien eli niin sanottujen Brics-maiden johtajat ovat sopineet yhteisestä kehityspankista ja 100 miljardin dollarin valuuttavarantojärjestelmästä.   

Kyseessä on ensimmäinen konkreettinen yritys muokata länsimaiden pitkään hallitsemaa kansainvälistä finanssijärjestelmää, johon kuuluvat vahvasti Maailmanpankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto.  

Vuonna 2009 yhteistyön aloittaneisiin Brics-maihin kuuluvat Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka. Maissa asuu lähes puolet maailman väestöstä. Niiden osuus globaalista taloudesta on noin viidennes.  

Valuuttavarantojärjestelmällä on määrä auttaa maita tasapainottomaan lyhyen aikavälin likviditeetti- eli maksukykypaineita.  

Pankki aikoo rahoittaa infrastruktuurihankkeita kehittyvissä maissa. Luotonanto alkaa vuonna 2016. Uudet jäsenet ovat mahdollisia, mutta Brics-maiden pääomaosuus ei kuitenkaan saa laskea alle 55 prosentin.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot