Mainos
Mainos

Britannia ehdotti katastrofimaiden velkojen jäädyttämistä

Rikkaiden teollisuusmaiden G8-ryhmän tulee selvittää myös lainantarvetta tuhoalueilla, esittää Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown.

Britannia on ehdottanut Aasian luonnonkatastrofin tuhoalueen maiden velkojen jäädyttämistä. BBC:n haastattelema Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown korostaa, että katastrofimaiden velkoja on muutenkin arvioitava uudelleen.

Velkojen lyhennyksiä jäädytettäisiin noin kolme miljardia Yhdysvaltain dollaria eli noin 2,2 miljardia euroa vuodessa pahiten kärsineissä maissa. Brownin mukaan Yhdysvallat ja muut G8-ryhmän maat suhtautuvat esitykseen myönteisesti.

Ministeri toivoi, että sopimus velkojen jäädytyksestä saataisiin aikaan velkojamaiden niin kutsutun Pariisin klubin kokouksessa ensi viikon keskiviikkona.

Brownin mukaan rikkaiden teollisuusmaiden G8-ryhmän pitäisi selvittää myös lainantarvetta tuhoalueilla. Lisäksi olisi pystyttävä varmistamaan, että varat käytetään oikealla tavalla eli ihmisten auttamiseen ja jälleenrakentamiseen kaikkein kärsineimmissä paikoissa.

Britanniasta tuli vuoden alusta G8-ryhmän puheenjohtaja.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme