Mainos
Mainos

Britit pitävät euron tuloa väistämättömänä

Britannian kansalaisten selvä enemmistö pitää väistämättömänä, että yhteisvaluutta euro otetaan käyttöön myös Britanniassa seuraavan vuosikymmenen kuluessa.

Guardian-sanomalehden julkistaman kyselyn mukaan tällä kannalla on nyt 62 prosenttia briteistä. Vuosi sitten tehdyssä vastaavassa kyselyssä euron tuloa piti itsestään selvänä vain 31 prosenttia vastanneista.

Tällä kertaa enää 14 prosenttia vastanneista uskoi, että Britannia pysyttelee euroalueen ulkopuolella vielä vuonna 2011. Brittien luottamus euroon ei silti vieläkään ole täysin järkkymätön, sillä 19 prosenttia eli melkein joka viides vastaaja veikkaa edelleen yhteisvaluuttahankkeen epäonnistuvan ja jäsenmaiden palaavan takaisin omien kansallisten valuuttojen käyttöön.

(MTV3-STT)

Brittiläiset kauppiaat ovat siirtymässä yhteisvaluutan käyttöön. Puolet Britannian merkittävistä vähittäiskauppaketjuista hyväksyy eurot maksuvälineenä vuoden vaihteen jälkeen.

(Seitsemän uutiset 17.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme