Mainos
Mainos

Britit vastustavat yhä Emua

Brittien vastahankaisuus liittyä Euroopan yhteisvaluuttajärjestelmään on kasvanut kuluvan vuoden aikana. The Times -sanomalehden tänään julkaisemassa mielipidetiedustelussa 71 prosenttia vastanneista vastusti euroa ja 29 prosenttia kannatti rahaliittoon liittymistä. Mielipidemittauksen mukaan brittien EU-kannatus on nyt kuitenkin korkein yhdeksään vuoteen.

The Timesin mukaan vastustajien ja kannattajien välinen kuilu on silti leventynyt selvästi viime vuoden aikana. Kaikesta huolimatta 62 prosenttia briteistä haluaa edelleen pysyä EU:ssa, ja luku on korkein sitten vuoden 1991. Kyselyyn vastasi reilut 900 brittiä, joilta kysyttiin heidän äänestyskäyttäytymistään, jos euro-kansanäänestys pidettäisiin nyt.

Myös arvostettu brittiläinen tutkimuslaitos julkaisi tänään tutkimuksen, jonka mukaan saarivaltion talous täyttää Emu-kriteerit. Laitoksen mukaan ainoastaan punnan vaihtokurssi suhteessa euroon aiheuttaisi ongelmia, jos Britannia päättäisi liittyä Emuun.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme