Mainos
Mainos

Brittiläinen Tesco pyrkii Japanin vähittäiskauppaan

Tesco pyrkii Japanin markkinoille. Yksi maailman suurimmista kauppaketjuista osti miltei kaikki japanilaisen C Two Network-yhtiön osakkeet.

Tesco

Britannian suurin supermarket-ketju Tesco kertoo ostaneensa 94,5 prosenttia japanilaisesta
C Two-Network -yhtiöstä. Tesco ottaa kaupalla ensimmäisen askeleen Japanin tiukasti kilpailluille vähittäiskauppamarkkinoille.

C Two Networkilla on Japanissa 78 myymälän ketju. Kauppa maksoi Tescolle lähes 265 miljoonaa dollaria eli runsaat 230 miljoonaa euroa. Tesco on yksi maailman suurimmista kauppaketjuista ja sillä on yli neljänneksen osuus Britannian vähittäiskaupasta. Britanniassa kaupan kasvu on kuitenkin hidastunut, minkä vuoksi ketju pyrkii valtaamaan lisää jalansijaa ulkomailta.

Muilla kansainvälisillä vähittäiskauppajäteillä kuten ranskalaisella Carrefourilla on entuudestaan karvaita kokemuksia siitä, että Japanin markkinat eivät ole uusille tulokkaille helpoimmat mahdolliset. Ennestään Japanissa toimii myös maailman suurin vähittäiskauppaketju Wal-Mart, jolla on osuus laajasta Seiyu-supermarket-ketjusta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme