Mainos
Mainos

Brittiparlamentti tekee tutkinnan Barclays-skandaalista

Britannian parlamentti aloittaa oman tutkintansa maata ravistelevasta viitekorkoskandaalista.

Brittikansanedustajat kiistelivät illalla tuntikausia siitä, millainen tutkimus vyyhdistä pitäisi tehdä, ja lopulta opposition ehdotus tuomarin johtamasta tutkinnasta hävisi.

Valtiovarainministeri George Osborne perusteli parlamentaarista tutkintaa sillä, että oikeuslaitoksen suorittama tutkinta veisi liian kauan aikaa. Tuomarijohtoisen tutkinnan kannattajat puolestaan epäilivät, ettei parlamentaarinen tutkinta ole riittävän kattava.

Brittiläistä Barclays-pankkia epäillään kansainvälisten Libor- ja euribor-viitekorkojen manipuloinnista. Skandaali on johtanut pankin merkittävien johtajien, kuten pääjohtaja Bob Diamondin eroon.

Diamond on myöntänyt, että pankin toiminnassa on tehty virheitä. Pankki selitti omassa muistiossaan, että siellä tulkittiin väärin Englannin keskuspankin varapääjohtajan Paul Tuckerin sanomisia.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme