Mainos
Mainos

Budjettivaje Saksan päänvaivana

Saksan hallitus yrittää lähiviikkoina löytää keinoja tämän ja ensi vuoden budjettivajeiden kattamiseen. Suunnitellut veronkorotukset uhkavat kaataa hallituksen ja säästöjen tekeminen vaalivuoden kynnyksellä on lähes mahdotonta.

Valtiovarainministeri Theo Waigelin ja keskuspankin pääjohtajan Habs Tietmeyerin viime viikkoinen sopu kultavarantojen uudelleen arvottamisesta on odotetusti ajanut Saksan ojasta allikkoon. Tämän ja ensi vuoden budjetin rahoitusreikien tilkkiminen on nyt entistä ongelmallisempaa.

Lehtitietojen mukaan Waigelilla on jo taskussaan rankka säästö- ja rahanhankintaohjelma, joka ei kuvia kunnioita. Leikkauksia ollaan tekemässä erityisesti työvoimaministeriön budjettiosuuksiin, vaikka juuri ministeriön hoitama työttömyys on vaikeuttanut valtion rahoitustilannetta. Toinen suuroperaatio on valtion omaisuuden myynti.
(MTV3/Tapio Nurminen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme