Mainos
Mainos

Burma: EU:n pakotteet ovat vitsi

Euroopan unionin talouspakotteet Burmaa vastaan ovat pelkkä vitsi, kirjoittivat lukuisat burmalaiset lehdet tänään. EU on lakkauttanut burmalaisten tuotteiden kauppaetuudet Burman sotilashallituksen ihmisoikeusrikkomusten vuoksi.

Hallituksen näkemyksiä noudattelevat burmalaislehdet julkaisivat tänään artikkelin, jossa sanottiin burmalaisten naureskelevan EU:n pakotteille.

Talousasiantuntijat katsovat, että EU:n pakotteiden merkitys Burman taloudelle on vähäinen. Paljon suurempi merkitys Burmalle olisi jäsenyys Aseanissa. Burma on tulossa tämän Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön jäseneksi heinäkuussa.

EU ja Asean-maat ovat pitkään kiistelleet siitä, mikä on paras tapa saada Burman hallitus noudattamaan kansainvälisiä normeja. Asean-maat pitävät parhaana omaa rakentavan yhteydenpidon politiikkaansa.

Burman opposition johtaja Aung San Suu Kyi on vedonnut monesti talouspakotteiden puolesta. Hänen mukaansa taloudellinen kanssakäyminen Burman kanssa hyödyttää vain maata hallitsevia kenraaleja.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme