Mainos
Mainos

Camdessus vaatii valuuttajärjestelmän uudistuksia

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus vaatii maailman kansainvälisen valuuttajärjestelmän ja sen mukana IMF:n itsensä mittavaa uudistamista. Camdessus esitti kannanottonsa kirjoituksessaan, joka julkaistiin Washington Postin sunnuntain numerossa.

IMF:ää on arvosteltu siitä, että kehitysmailla on liian vähän vaikutusvaltaa päätettäessä rahaston tavasta ohjata maailman valuuttajärjestelmää. Camdessus tunnusti harvinaisella tavalla arvostelun aiheellisuuden ja myönsi, että "teollisuus- ja kehitysmaiden yhteisymmärrystä tarvitaan, kun kansainvälisen rahoitusjärjestelmän uudelleenjärjestelyä suunnitellaan ja toteutetaan".

Camdessus'n mukaan kehitysmaiden ääntä IMF:ssä voitaisiin tuoda paremmin kuuluviin esimerkiksi antamalla lisää päätösvaltaa rahaston ns. tilapäiselle toimikunnalle. Tällä hetkellä tilapäinen toimikunta, johon kuuluu valtiovarainministereitä ja talousviranomaisia useista maista, toimii päätökset tekevän johtokunnan neuvoa antavana elimenä. Johtokunnassa edustus on rajallisempi.

Camdessus toisti IMF:n kannan, jonka mukaan pääoman pitäisi saada virrata maiden rajojen yli vapaasti ilman hallitusten kontrollia. Hän otti kuitenkin esiin mahdolliset yksityisen sektorin keinot kontrolloida pääomavirtoja.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme