Mainos
Mainos

Camel-tunnusta ei saa käyttää kenkämainoksissa

Camel Boots -jalkineiden mainonta tupakkatuotteen tunnuksin on tupakkalain vastaista myös markkinatuomioistuimen mielestä. Markkinatuomioistuimen päätös pitää voimassa Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen aiemmin antaman mainontakiellon.

Mainontakielto koskee Camel-tunnuksen käyttämistä kaarevassa muodossa samanlaisella kirjasinlajilla kuin Camel-savukkeiden tunnuksessa. Myös savukkeen tunnuksena käytetyn kamelin kuvan käyttö jalkineiden mainonnassa on kielletty.

Markkinatuomioistuimen mielestä tupakkatuotteen tunnukset ovat laajalti tunnettuja yleisön keskuudessa, joten jalkineiden mainonnasta välittyy samalla mielikuva Camel-tupakasta. Tupakkatuotteen tunnuksen sisällyttäminen osaksi muun tuotteen mainontaa on omiaan edistämään myös tupakan myyntiä, joten tällainen mainonta on suoraan tupakkalain vastaista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme