Mainos
Mainos

Carl Haglund Etlan ja Evan johtoon – seuraa tehtävissä Jorma Ollilaa

Entinen RKP:n puheenjohtaja ja puolustusministeri Carl Haglund nousee Evan (Elinkeinoelämän valtuuskunta) ja Etlan (Elinkeino elämäntutkimuslaitos) hallitusten johtoon.

Nykyään energiayhtiö Sunshine Kaidin varatoimitusjohtajana toimiva Haglund seuraa tehtävässä Jorma Ollilaa, joka toimi hallitusten puheenjohtajana yli kaksitoista vuotta

– Etlalla ja Evalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli. Laadukkaalla taloudellisella tutkimuksella ja analyysillä luodaan pohjaa yhteiskunnalliselle keskustelulle. Hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen edellyttää syvällistä ymmärrystä talouden rakenteista ja kehityksestä, Haglund sanoo tiedotteessa.

Etla ja Eva ovat yksityisiä, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita. Niiden toimintaa ylläpitävät kannatusyhdistykset, joiden jäsenenä on muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Etla tekee taloustieteellistä tutkimusta, seuraa talouden kehitystä ja laatii talousennusteita sekä kommentoi talouspolitiikkaa. EVA on elinkeinoelämän ajatuspaja, joka tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Carl Haglund on toiminut politiikassa kansanedustajana (2015–2016), RKP:n puheenjohtajana (2012–2016), puolustusministerinä (2012–2015) sekä Euroopan parlamentin jäsenenä (2009–2012).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot