Mainos
Mainos

Carlsbergista Sinebrychoffin pääomistaja

Tanskalainen Carlsberg ostaa Sinebrychoffin osake-enemmistön Rettigiltä. Yhtiöt ovat sopineet, että Carlsberg ostaa Rettigiltä 50 prosenttia Sinebrychoffin osakkeista. Kaupan myötä Carlsbergin omistusosuus nousee 60 prosenttiin, sillä se omistaa ennestään 10 prosenttia Sinebrychoffista.

Kaupan toteutuminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksymisen. Yhtiöiden tavoitteena on osakekaupan päättäminen ensi vuoden alkuun mennessä, kertoi Sinebrychoffin toimitusjohtaja Kaj Forssell. Osakkeiden kauppahintaa ei julkistettu.

Tanskalaisomistukseen siirtyvä 178 vuoden ikäinen Sinebrychoff on Pohjois-Euroopan vanhin teollisesti toimiva panimo. Rettigiin yhtiö on kuulunut vuodesta 1984 lähtien.

Sinebrychoffin oluiden markkinaosuus Suomessa on 37 prosenttia. Ulkomaisten toimintojen osuus liikevaihdosta on 44 prosenttia. Yhtiö omistaa 50 prosenttia ruotsalaisesta Falcon Holdingista ja 66 prosenttia pietarilaisesta Vena-panimosta.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme