Mainos
Mainos

Christiania-pankin myynnistä ei selvyyttä

Norjan parlamentin rahoitusvaliokuntakaan ei antanut eilen selkeää vastausta siihen, voidaanko Norjan valtion pääosin omistama Christiania Bank myydä sitä havittelevalle ruotsalais-suomalaiselle Merita-Nordbankenille MNB:lle. Enemmistö valiokunnan jäsenistä on sitä mieltä, ettei valtion tarvitse välttämättä omistaa yhtä paljon kahdesta liikepankistaan. Tämä mahdollistaisi Christiania Bankin myynnin.

Kreditkass

Toisaalta valiokunta lähtee siitä, että maan suurimmat liikepankit on voitava yhdistää. Jos se toteutuisi, Merita-Nordbanken ei saisi Christianiaa. Norjan valtio omistaa Christiania Bankista noin 35 prosenttia. Den Norske Bankista sillä on nyt hieman päälle 50 prosenttia.

Valta Norjan omistamien pankkien myynnistä on maan parlamentilla. Ratkaiseva rooli on oppositiossa olevalla työväenpuolueella, mutta se ei ole ilmaissut selkeästi kantaansa myyntiin. Hallituksessa on sekä myyntiä kannattavia että sitä vastustavia puolueita. MNB:n 17 miljardin markan ostotarjous päättyy ylihuomenna. Tarjousaikaa on pidennetty jo kahdesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme