Mainos
Mainos

Chymos Juomien tulos laski

Mehuja, alkoholituotteita ja hilloja valmistavan Chymos Juomat Oy:n tulos painui viime vuonna tappiolle. Tulos rahoituserien jälkeen oli 30 miljoonaa miinuksella. Pääsyy tappioihin oli yhtiön mukaan hintasota kotimaan mehumarkkinoilla.

Toimitusjohtaja Tuomo Ropponen arvioi, että yhtiön kannattavuus paranee olennaisesti tämän vuoden aikana. Kokkolan tuotantoyksikön toiminta lakkautettiin viime elokuussa ja tuotanto on keskitetty Lappeenrantaan ja Vesannolle.

Vajaat kaksi vuotta sitten toimintansa aloittaneen Chymos Juomien liikevaihto oli viime vuonna 376 miljoonaa. Mehuista kertyi 67 prosenttia, alkoholituotteista 28 ja hilloista viisi prosenttia liikevaihdosta.

Vientiä liikevaihdosta oli viidennes. Vienti ylitti tavoitteensa, vaikka Venäjän tuontimääräykset muuttuivat ja vaikeuttivat alkoholijuomien vientiä. Venäjän lisäksi tärkeä vientikohde oli Baltia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme