Mainos
Mainos

Clinton jatkaa Kiinan suosituimmuusasemaa

Presidentti Bill Clinton ilmoitti tänään, että Kiina saa edelleenkin suosituimmuusaseman kaupassa Yhdysvaltain kanssa. Kiinan suosituimmuusasema on ollut kiistelty kysymys Yhdysvalloissa, mutta Clinton tähdensi, että kaikki Yhdysvaltain presidentit olivat vuodesta 1980 olleet samalla kannalla kuin hän.

Kiinan suosituimmuusasemasta on päätetty vuosittain ennen kesäkuun alkua. Kysymys on nostattanut aiemminkin ankaria kiistoja Yhdysvalloissa. Eräät kongressin jäsenet ovat jo ilmoittaneet, että he yrittävät saada päätöksen muutettua kongressissa, jonka ratkaistavaksi se tulee.

Clinton ja Kiinan presidentti Jiang Zemin pitävät huippukokouksen myöhemmin tänä vuonna, ja Clinton on pyrkinyt hartiavoimin parantamaan maitten suhteita parin viime vuoden ajan.

Kiinan ihmisoikeustilanne sekä mm. kiinalaisen aseteknologian myynti ulkomaille ovat kuitenkin rassanneet yrityksiä Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteiden parantamiseksi.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme