Mainos
Mainos

Cloetta Fazerin tulos viime vuoden tasolla

Cloetta Fazerin tuloskehitys ensimmäisellä vuosipuoliskolla jatkui vahvana. Konsernin liikevoitto oli 155 miljoonaa Ruotsin kruunua, eli saman verran kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Liikevoitto oli 11,2 prosenttia liikevaihdosta.

Konsernin myynti nousi 1.379 miljoonaan kruunuun vuodentakaisesta 1.363 miljoonasta kruunusta. Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos rahoituserien jälkeen oli 160 miljoonaa kruunua (164). Osakekohtainen voitto verojen jälkeen oli 4,76 kruunua (4,64). Tulos rahoituserien jälkeen laski toisella vuosineljänneksellä 67 miljoonaan kruunuun edellisvuoden 78 miljoonasta kruunusta.

- Cloetta Fazerin ensimmäinen vuosipuolisko sujui erittäin hyvin. Lasku toisella vuosineljänneksellä johtui osittain siitä, että myynnin kannalta tärkeät pääsiäispyhät olivat tänä vuonna aiemmin kuin viime vuonna, sanoo yhtiön uusi konsernijohtaja Karsten Slotte.

Myös lämmin alkukesä alensi myyntiä toisella vuosineljänneksellä. Heinäkuussa myynti sen sijaan näyttää jälleen kasvaneen.

- Myös Puolassa on myynti laskenut jonkin verran toisella vuosineljänneksellä. Se johtuu muun muassa siitä, että olemme täällä tehneet muutoksia myyntistrategiaan ja selkeyttäneet asiakasrakennetta, Slotte jatkaa.

Slotten mukaan konsernin markkinaosuus ja suuret tuotemerkit ovat yhä kasvussa Ruotsissa ja Suomessa. Pelkästään Suomessa myynti kasvoi 7 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Investoinnit kiinteistöihin ja laitteistoihin olivat 55 miljoonaa kruunua (40). Henkilöstön määrä ensimmäisen puolen vuoden aikana oli keskimäärin 2.072 (2.089).

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme