Mainos
Mainos

Commerzbank suunnittelee eurooppalaista investointipankkia

Saksan neljänneksi suurin liikepankki Commerzbank kaavailee kumppaneidensa kanssa yhteisen investointipankin perustamista. Erillinen investointipankki olisi Commerzbankin vastaus rahoitusalan kansainväliseen fuusio- ja keskittymisaaltoon.

Suunnitelma on vasta alkuvaiheessa eikä sen toteutumista odoteta ennen ensi vuotta. Die Welt -lehden haastattelussa Commerzbankin pääjohtaja Martin Kohlhaussen toteaa, että "yhteiseurooppalaisen pankin perustaminen on kuin sukulaisten saattaminen saman katon alle".

Commerzbank on jo jonkin aikaa neuvotellut yhteistyöstä ranskalaisen Credit Lyonnaisin, espanjalaisen BCH-Santanderin ja italialaisen BCI-Intesan kanssa. Neuvottelujen päämäärä on yhdistää kaikkien neljän pankin sijoitustoiminnot yhteishankkeeseen, jonka toimintaan kuuluvat osake- ja arvopaperikauppa sekä omaisuudenhallinta- ja sijoituspalvelut. Kohlhaussen huomauttaa, että vaikeuksia tuottaa ainakin eri maiden yrityskulttuurien yhdistäminen. Commerzbank omistaa italialaispankista viisi prosenttia, Credit Lyonnaisesta neljä prosenttia ja espanjalaispankista vajaat kaksi prosenttia. Nämä puolestaan omistavat pienen osan Commerzbankista.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme