Mainos
Mainos

Componenta Holdingin tulos laski

Metallikonserni Componenta Holdingin alkuvuoden tulos laski edellisvuoteen verrattuna. Kaksi sen yksiköistä oli selvästi tappiollisia. Euroopan taloudellisen kasvun hidastuminen näkyy konsernin mukaan sen tuloksessa. Esimerkiksi raskaiden kuorma-autojen kysyntä on laskenut.

Componenta Holdingin ensimmäisen kuuden kuukauden tulos rahoituserien jälkeen oli 4,2 miljoonaa euroa. Edellisvuonna vastaavan ajan tulos oli 5,4 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto oli 107,8 miljoonaa euroa. Kun myydyt liiketoiminnot otetaan huomioon, luku pysyi lähes samana edellisvuoteen verrattuna. Liikevoitto laski 1,8 miljoonalla eurolla 7,8 miljoonaan.

Konserni on myynyt vuoden aikana useita toimintojaan. Suurin niistä oli teollisuuden voimansiirrossa käytettäviä vaihteita valmistava SEW-Componenta, joka myytiin SEW-Eurodriverille.

Componenta Holding ennustaa kuorma-autoteollisuuden osalta kysynnän laskevan kuluvan vuoden aikana kokonaisuudessaan noin 10 prosenttia. Viime vuonna solmittujen sopimusten ansiosta sen toimitusten määrän arvioidaan kuitenkin pysyvän edellisvuoden tasolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme