Mainos
Mainos

Componenta ostaa turkkilaisvalimon

Componenta ostaa yhtiöstä aluksi 55 prosenttia. Kauppa nostaa Componentan yhdessä Döktasin kanssa Euroopan toiseksi suurimmaksi valukomponenttien toimittajaksi.

Konepajayhtiö Componenta on ostanut enemmistön turkkilaisesta rauta- ja alumiinikomponentteja valmistavasta Döktas Dökümcülük Sanayi ve Ticaret -yhtiöstä.

Componenta on hankkinut tänään julkistetulla kaupalla Koc Groupilta 55 prosenttia Döktasin osakkeista. Loppuosa osakkeista on julkisen kaupankäynnin kohteena Istanbulin pörssissä.

Kauppa nostaa Componentan yhdessä Döktasin kanssa Euroopan toiseksi suurimmaksi valukomponenttien toimittajaksi. Componenta maksaa Döktasin osakkeista 89 miljoona euroa. Hinta ylittää yhtiön perjantain pörssikurssin 15 prosentilla. Kauppa vaatii kuitenkin vielä Saksan ja Turkin kilpailuviranomaisten hyväksymisen.

Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 552 miljoonaa euroa. Döktasin liikevaihto oli 209 miljoonaa euroa. Viennin osuus liikevaihdosta on noin 60 prosenttia. Työntekijöitä yhtiöillä on yhteensä noin 5000.

Döktasilla on rautavalimo Orghangazissa ja alumiinivalimo Manisassa. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa raskas ajoneuvoteollisuus sekä koneenrakennus- ja autoteollisuus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme