Mainos
Mainos

Continental lykkää tilauksiaan Boeingilta

Amerikkalainen lentoyhtiö Continental Airlines lykkää suurimman osan 2,5 miljardin dollarin eli 2,2 miljardin euron lentokonetilauksesta ainakin vuoteen 2008. Yhtiö on tilannut koneet amerikkalaiselta Boeingilta.

- Emme voi investoida lentokoneisiin, joilla emme pysty lentämään kannattavasti nykyisillä markkinoilla, Continentalin pääjohtaja Gordon Bethune kertoi. Muiden lentoyhtiöiden tavoin Continental on kärsinyt matkustajakadosta ja leikannut rajusti kulujaan. Se on Yhdysvaltain viidenneksi suurin lentoyhtiö.

Continental oli sopinut hankkivansa 36 Boeing 737 -konetta vuosina 2005-2007. Kymmenkunnan muun koneen tilauksen ehdoista keskustellaan edelleen Boeingin kanssa.

Lentokoneteollisuutta seuraavien analyytikkojen mukaan Continentalin päätös lykätä 737-koneiden hankintaa myöhemmäksi tuo Boeingille vaikeuksia tehdä mallia kannattavasti, koska sillä on vain seitsemän muuta tilausta tälle konetyypille. Boeing ja eurooppalaisten omistama Airbus ovat käyneet kovaa kilpaa konetilauksista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme