Mainos
Mainos

Cultor myy Puolan yksikkönsä

Cultor myy Puolassa sijaitsevan rehun esiseoksia ja lisäaineita valmistavan yksikkönsä hollantilaiselle Nutrecolle. Myytävä Polfarm-yksikkö kuuluu Cultorin Suomen Rehuun. Kauppahintaa ei julkistettu.

Vuonna 1992 perustettu Polfarm työllistää noin sata henkilöä ja sen liikevaihto nousee tänä vuonna 80 miljoonaan markkaan. Tehtaan myynti edellyttää Puolan viranomaisten hyväksynnän.

Polfarmin kaupan yhteydessä Cultor sopi pitkäaikaisesta yhteistyöstä Suomen Rehun ja Nutrecon tytäryhtiön Trouw Nutritionin kanssa. Cultorista kerrotaan, että Polfarmin myynti ja sovittu yhteistyö vahvistavat Suomen Rehun kilpailukykyä alentamalla kustannuksia ja tehostamalla jakelua.

Jatkossa Suomen Rehu keskittyy vahvuuksiinsa maatila- ja erikoisrehuissa sekä niihin liittyviin patentoituihin tuotteisiin. Yhtiö vahvistaa myös asemiaan Baltiassa ja Venäjällä. Polfarmin myynnin jälkeen Suomen Rehun liikevaihto on noin 1,1 miljardia ja sen palveluksessa on 350 henkilöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme