Mainos
Mainos

Cultor yhdistyy Daniscon kanssa

Cultor yhdistyy tanskalaisen Daniscon kanssa elintarviketeollisuuden jättikonserniksi, jonka liikevaihto nousee noin 24 miljardiin Suomen markkaan, Cultor kertoi tiedotteessaan.

Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka tavoitteena on liiketoimintojen yhdistäminen vielä tämän vuoden aikana. Uusi Danisco A/S -konserni työllistää 19400 henkilöä ja toimii yli 40 maassa.

Cultorin mukaan yhdistymisen taustalla on visio pohjoismaisesta maailmanluokan elintarviketeollisuustoimittajasta, joka keskittyy kolmeen ydinliiketoimintoalueeseen eli paranteisiin, makeuttajiin ja elintarvikepakkauksiin.

Yhdistyminen toteutetaan siten, että Danisco tarjoaa jokaisesta Cultorin osakkeesta noin 107 Suomen markkaa, jolloin kokonaisostosumma nousee 7,6 miljardiin markkaan. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää vielä Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten ja EU:n hyväksyntää.

Cultorin liikevaihto oli viime vuonna noin 8,5 miljardia ja Daniscon noin 15 miljardia markkaa. Cultor on maailman johtavia ravitsemusalan yrityksiä ja Danisco puolestaan yksi Tanskan johtavia kansainvälisiä teollisuuskonserneja.

Viljelijät olisivat pitäneet Cultorin itsenäisenä

Sokerijuurikkaan viljelijät olisivat mielellään nähneet Cultorin jatkavan toimintaansa itsenäisenä yhtiönä.
Naantalin, Salon ja Turengin juurikkaantuottajaosakeyhtiöiden hallitukset sekä MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä ovat pohtineet Forssassa Cultorin tulevaisuutta. Viljelijöiden yhtiöt ja MTK omistavat yhteensä reilun kymmeneksen Cultorista.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme