Mainos
Mainos

Daimler-Benz ja Chrysler yhdistymässä

Saksalainen autoja valmistava Daimler-Benz -konserni ja amerikkalainen autojätti Chrysler vahvistivat tänään huhut mahdollisesta yhdistymisestä. Wall Street Journal Europe -lehti kertoi salaisista neuvotteluista aiemmin tänään.

Daimler-Benz korosti tiedotteessaan, ettei mistään konkreettisesta ole neuvotteluissa vielä sovittu. Yhtiö kuitenkin paljasti keskustelujen tähtäävä osakkeiden vaihtoon, jonka myötä Daimler-Benz ja Chrysler Corporation yhdistyisivät. Molemmat yhtiöt korostivat tänään, ettei yhtiöiden sulautuminen ole vielä millään muotoa varmaa. Neuvotteluista ei aiota antaa tietoja julkisuuteen ennen mahdollisen sovun syntymistä.

Huhut Daimlerin ja Chryslerin yhteenliittymisestä ovat kiertäneet jo kauan, mutta analyytikot eivät ole uskoneet, että hanke olisi näin lähellä toteutumista.
-Kaikki mitä puuttuu, on sopimus ja valvovien viranomaisten hyväksyntä, sanoi eräs analyytikko Frankfurtissa.

Tarkkailijoiden mukaan Daimler saisi yhteenliittymisessä vahvan aseman maailman automarkkinoilla. Se toisi mukanaan myös suuria kustannussäästöjä sekä Daimlerille että Chryslerille. Daimler-Benz on Saksan suurin teollisuusyritys. Suurimman osan siitä muodostaa Mercedes-Benz, joka valmistaa henkilö- ja kuorma-autoja. Chrysler on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin autonvalmistaja General Motorsin ja Fordin jälkeen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme