Mainos
Mainos

DaimlerChrysler siirtää tuotantoaan Kiinaan

Saksalais-amerikkalainen DaimlerChrysler allekirjoitti tänään raamisopimuksen Mercedes-luksusautojen ja kuorma-autojen valmistamisesta Kiinassa.

Kiinassa autojen myynti lisääntyy eniten maailmassa, ja se on neljänneksi suurin markkina Yhdysvaltojen, Japanin ja Saksan jälkeen.

Beijing Automotive Industry Holdingin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Daimler valmistaa Kiinassa 25000 luksusautoa vuodessa. Sopimukseen kuuluu myös muiden autojen ja autonosien valmistusta. DaimlerChryslerin pääjohtaja Jürgen Schrempp sanoi sopimuksen olevan yhtiölle merkittävä askel asemien vahvistamisessa ja yhteistyön lisäämisessä Kiinan kanssa.

Sopimuksen mukaan Daimler sijoittaa Kiinaan yhteensä miljardi euroa useiden vuosien aikana. Daimlerin yhteisyritys Beijing Jeep Corpin kanssa saa summasta osan, ja se alkaa valmistaa Mercedeksen E- ja C-luokan autoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme