Mainos
Mainos

Dalborg: Ei luottoja liian halvalla

Suomalaisten pankkien ei pitäisi myydä luottoja liian halvalla, koska talouskasvun on ennustettu hidastuvan. Näin varoittaa Merita-Nordbankenin ruotsalainen konsernijohtaja Hans Dalborg Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa tänään ilmestyneessä haastattelussa.

Kriisin tullessa luotot vahingoittavat pankkeja herkimmin, muistuttaa Dalborg. Dalborg kiittää viisaaksi Suomen päätöstä liittyä Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun. Keskellä Venäjän kriisiä Suomi on hänen mukaansa saanut jo maksun Emu-jäsenyydestään, vaikka talous- ja rahaliitto alkaakin vasta ensi vuonna. Kansainväliset pääomamarkkinat eivät enää arvioi Suomea sen maantieteellisen aseman perusteella, eikä Venäjän kriisi ole päässyt vaurioittamaan maan taloutta. Dalborgin mukaan aiemmin korot olisivat tällaisessa tilanteessa nousseet pilviin.

Dalborg ei ole huolestunut Venäjän tilanteesta nyt, kun Venäjälle suuntautuva vienti on enää seitsemän prosenttia Suomen viennistä. Hänen mukaansa Venäjältä ei myöskään ole tulossa Merita-Nordbankenille suuria luottotappioita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme