Mainos
Mainos

Danske Bank: Hallituksen talouspolitiikka varmisti Suomen AAA-luokan

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan Suomen hallituksen ylläpitämä politiikka vaikutti osaltaan siihen, että luottoluokittaja Standard & Poor's vahvisti Suomen luokituksen säilymisessä parhaassa mahdollisessa AAA-luokituksessa.

– Standards & Poors on vakuuttunut siitä, että Suomen hallitus aikoo harjoittaa politiikkaa, joka ylläpitää Suomen hyvää luottokelpoisuutta, sanoo Kuoppamäki.

Standard & Poor's myös kohensi arviotaan Suomen luokitusnäkymistä. Aiemmin se oli pitänyt näkymiä vuoden ajan negatiivisina.

– Ei voi sanoa, että Suomen talouden näkymät olisivat vuodessa huomattavasti kohentuneet, mutta euroalueen yleinen tilanne on vakautunut, ja se mahdollistaa sen, että myöskin Suomen maksukyvyn ajatellaan säilyvän tässä tilanteessa, sanoo Kuoppamäki.

Euromaista Suomen lisäksi vain Luxemburgilla, Saksalla ja Hollannilla on korkein mahdollinen luottoluokitus kaikilta kolmelta suurelta luokittajalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme