Mainos
Mainos

Danske Bankin tulos hyvä – asuntolainoissa hurja kasvu

Danske Bankin alkuvuosi oli hyvä. Koko konsernin tammi-kesäkuun tulos ennen veroja oli 1,6 miljardia euroa ja nettotulos oli 1,2 miljardia euroa, mikä tarkoittaa 36 prosentin kasvua viime vuoden alkupuoliskon tasosta.

Suomessa yhtiön voitto ennen veroja nousi tammi-kesäkuussa 113 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 104 milljoonaa euroa.  

Danske Bankin mukaan suotuisaan tuloskehitykseen vaikutti kulurakenteen kehittäminen ja luottotappioiden pienentyminen. Myös uusien asuntolainojen määrä kasvoi yli 20 prosenttia edellisvuodesta.

Yli 22000 kotitaloutta käytti myös mahdollisuutta asuntolainojen lyhennysvapaaseen.  

Danske Bankin mukaan myös suomalaisyritysten investointihalukkuudessa näkyy pitkän taantuman jälkeen positiivisia merkkejä. Yhtiö kuitenkin odottaa korkokatteen ja tuottojen laskevan hieman edelliseen vuoteen verrattuna alhaisen kotimaisen kysynnän, hiljaisen asuntomarkkinan ja alhaisen korkotason takia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme