Mainos
Mainos

Dehaene: EU:n laajentuminen ei saa räjäyttää budjettia

Suomen ja Belgian pääministerit totesivat tänään olevansa samoilla linjoilla EU:n kehittämisestä: pienten maiden vaikutusvalta on turvattava, EU:n päätöksentekoa on tehostettava ja unionin laajentumisen kustannukset on pidettävä kurissa.

Belgian pääministeri Jean-Luc Dehaene sanoi Helsingissä, ettei EU:n laajentuminen saa johtaa unionin budjetin kasvuun yli nykyisen rahoituskaton, joka on 1,27 prosenttia jäsenmaiden bruttokansantulosta. Nykyisin EU kerää jäseniltään 1,1 prosenttia, ja kasvunvara on tarkoitus käyttää itälaajentumisen rahoittamiseen. Pääministeri Paavo Lipponen torjui ajatuksen, että Suomi joutuisi maksamamaan muiden alennuksista.

-Suomesta on tulossa nettomaksaja; milloin se tapahtuu riippuu maatalous- ja aluetukien uudistuksista, mutta Suomi ei halua maksaa lisää, jotta nykyiset nettomaksajat saisivat maksaa vähemmän, Lipponen sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme