Mainos
Mainos

Delta Air Lines ja Northwest velkasaneeraukseen

Yhdysvaltain kolmanneksi ja neljänneksi suurimmat lentoyhtiöt ovat pahoissa talousvaikeuksissa. Sekä Delta Air Linesin että Northwestin ahdinkoa pahensi Katrina-hirmumyrskystä johtunut polttoaineen hinnan raju nousu.

Kaksi isoa amerikkalaista lentoyhtiötä on hakeutunut velkasaneeraukseen. Delta Air Lines- ja Northwest-yhtiöt jättivät hakemuksensa eilen tuomioistuimeen New Yorkissa. Yhtiöt pyrkivät jatkamaan toimintaansa normaalisti.

Yhdysvaltain kolmanneksi suurin lentoyhtiö Delta Air Lines varoitti jo aiemmin tänä vuonna, ettei sillä ole tarpeeksi varoja toimintansa pyörittämiseen. Velkajärjestelyn yhtiö sanoo tukevan sen yritystä muuttua yksinkertaisemmaksi ja tehokkaammaksi lentoyhtiöksi. Yhdysvaltain neljänneksi suurin lentoyhtiö Northwest ilmoitti saneeraukseen hakeutumisesta hieman Delta Air Linesin jälkeen. Northwestin mukaan sen pitää alentaa merkittävästi kulujaan pystyäkseen kilpailemaan muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Lentoalalla on jo pitkään mennyt huonosti Yhdysvalloissa. Nyt neljä kuudesta perinteisestä amerikkalaisesta lentoyhtiöstä toimii velkasaneerauksessa. Viimeinen niitti talousvaikeuksista kärsiville Delta Air Linesille ja Northwestille oli polttoaineen ennätyskorkea hinta, joka aiheutui tuotantokatkoksista Katrina-hirmumyrskyn jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme