Mainos
Mainos

Demari: Tuhannet työpaikat vaarassa sahoilla

Metsäalan asiantuntija arvioi, että Suomen sahoilla tulee keväällä yt-neuvottelujen ja irtisanomisten suma, jonka seurauksena tuhannet työpaikat ovat vaarassa.

Puupula kaataa lähiaikoina nopeassa tahdissa pieniä sahoja, Metsäalan asiantuntijat ry:n järjestöpäällikkö Jyrki Ketola ennustaa.

Uutispäivä Demarin haastattelema Ketola arvioi, että lopullinen siirtyminen metsien pinta-alaverotuksesta myyntitulojen verotukseen tyrehdyttää tukkien liikkumisen yksityisistä metsistä sahoille. Tämän seurauksena pieniä sahoja joudutaan ajamaan alas ja suuret yritykset siirtävät sahojaan kiihtyvää vauhtia itärajan taakse.

Ketola ennustaakin, että Suomen sahoilla tulee keväällä yt-neuvottelujen ja irtisanomisten suma, jonka seurauksena tuhannet työpaikat ovat vaarassa.

Sahateollisuuden tulos jäi viime vuonna erittäin vaatimattomaksi, ja kuluvasta vuodesta näyttää tulevan vielä heikompi.

Puu- ja erityisalojen liiton puheenjohtaja Kalevi Vanhala tarjoaa lääkkeeksi sahateollisuuden ongelmiin sahatavaran jalostusasteen nostamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme