Mainos
Mainos

Deutsche Bankille selvä enemmistö jättipankista

Saksan suurin pankki Deutsche Bank tulee omistamaan 60-64 prosenttia fuusiolla syntyvästä maailman suurimmasta pankista.

Saksan markkoja

Deutsche Bank ja Dresdner Bank julkistivat tänään fuusiosuunnitelman, jolla luodaan heinäkuun alusta alkaen valtavan kokoinen uusi Deutsche Bank. Uuden Deutsche Bankin hallintoneuvoston johdossa ovat yhdessä Deutsche Bankin toimitusjohtaja Rolf Breuer ja Dresdnerin ykkösmies Bernhard Walter.

Fuusiosuunnitelman mukaan suurpankin vähittäispankkitoiminta yhdistetään ja viedään pörssiin, vakuutusyhtiö Allianz saa vähittäispankista vähemmistöosuuden. Allianz omistaa nykyisin 21,7 prosenttia Dresdneristä ja noin 5 prosenttia Deutsche Bankista.

Suurimman ja kolmanneksi suurimman pankin yhdistyminen hyödyttää suurpankkia jopa 2,9 miljardilla eurolla eli 17,2 miljardilla markalla vuodessa, mutta sen lasketaan vievän Saksasta 16 000 pankkialan työpaikkaa.

Yhdistyneen saksalaispankin asema maailman suurimpana pankkina on vaarassa, jos japanilaiset Fuji, Dai Ichi Kangyo ja IBJ toteuttavat suunnittelemansa fuusion vuonna 2002.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme