Mainos
Mainos

Diesel on kallistunut voimakkaasti

Bensiinin hinta on puolestaan pysynyt kurissa hintakilpailun ja kesäautoilukauden päättymisestä johtuvan kysynnän vähenemisen vuoksi.

Dieselöljy kallistuu tällä hetkellä selvästi nopeammin kuin bensiini. Öljy- ja kaasualan keskusliiton toimitusjohtajan Jarmo Nupposen mukaan dieselin pumppuhinnat ovat nousseet viikon sisällä jopa 10 senttiä.

- Diesel on nyt erittäin kallista, hän toteaa.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan kohoaminen ennätyslukemiin näkyy tällä hetkellä dieselin hinnassa suoremmin kuin bensiinin. Bensiinin pumppuhintoja pitää alan mukaan kurissa hintakilpailu ja kesäautoilukauden päättymisestä johtuva kysynnän heikkeneminen.

- Hintapaineet eivät nyt ole bensiinissä samanlaiset kuin niin kutsutun ajosesongin aikana, vahvistaa Neste Oilin vähittäismyynnistä vastaava johtaja Jouko Helin.

Dieselin pumppuhinnat liikkuvat tällä hetkellä 1,10 ja 1,20 euron välillä. 95-oktaaninen bensiini maksaa 1,30-1,40 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme