Mainos
Mainos

Disney osti suomalaisen pelifirman

Viihdejätti Disney on ostanut suomalaisen Rocket Pack -peliyhtiön jopa 15 miljoonalla eurolla.

Helsinkiläisessä pelifirmassa Disneyä kiinnostanee Rocket Packin käyttämä ohjelmointikieli, jonka avulla Disney voi välttää esimerkiksi Applen ja Googlen sovelluskauppoihin siirtymisen. Rocket Packin käyttämä HTML5-kieli ei vaadi flash-sovelluksia, joten se mahdollistaa siis pelituotannon eri selaimille ja laitteille niiden suorituskyvystä ja iästä huolimatta.

Disneyn suunnitelmissa onkin varmasti sarja esimerkiksi Mikki Hiiren tähdittämiä selainpelejä, joita voi pelata esimerkiksi Facebookissa. Aku Ankka tullaan varmasti näkemään myös tablet-koneissa ja älypuhelimissa.

Suomalaisyrityksellä voi olla merkittävä rooli myös Togetherville-projektissa, Disneyn suunnittelemassa ala-asteikäisten verkkoyhteisössä.

Rocket Packistä tulee osa Disney Interactive Media Groupia kelvolla myyntihinnalla. Techcrunch-sivuston mukaan ostohinta on seitsemästä viiteentoista miljoonaa euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme